VegiVeda живот в здраве, хармония и красота
кои сме ние мисия консултации контакти
начало библиотека форум рецепти

 
 
 
 

Информация за курса

Предстои курс с начало 23-ти Март ( сряда ) - 2011г. Курсът се състои от 10 занятия, вечер от 18:30 ч. до към 21:00- 21:30 ч.. Първото занятие е с теоретичната част, за да ви запозная с основните принципи на аюрведа ( доши, вкусове, качества...). В следващото ще разгледаме как се приготвят основни неща, като гхи, ориз и една рецепта... а нататък продължаваме от позицията на аюрведа да разглеждаме ястия, десерти, супи и добавки към блюдото и практическото им приготвяне...в началните занятия показвам техниката на запържване на подправките, задушаването на зеленчуците, а после ви давам възможност сами да се пробвате- под мое наблюдение, разбира се... ето рецептите, които ще учим:

Основни ястия: тиквички с домати и пиперки, зелен фасул с фъстъци или ряпа с моркови ( зависи от сезона ), картофи със зеле, пикантен патладжан с домати, карфиол с картофи и сметана, карфиол със спанак, картофи със спанак, картофено къри, червена леща.

Десерти: грис халва, мляко с ориз, млечен крем с грис.

Супи и добавки: ласи ( айрян с подправки ), доматено чатни, раитата с домати, зеленчукова крем супа, чапати.

Tова е най-общо за занятията... цената е 160 лв, ако се плати навднъж в началото на курса. Може да се плати на две или три части, но общо цената ще бъде 180 лв.

Ако желаете да се включите, или имате въпроси- пишете на: yuriniko@gmail.com

 
 
Раита от краставици
Басмати. Царят.
 
2007. ВеджиВеда. Всички права запазени. Подкрепяно от Продиджи.